Telema EDI atbalsta Shroomwell starptautisko izaugsmi

EDI, EDI Supplier klientu stāsti, Jaunumi

Telema EDI atbalsta Shroomwell starptautisko izaugsmi

Shroomwell, pazīstams ar saviem inovatīvajiem un veselīgajiem sēņu bāzes produktiem, ātri kļuvis par līderi zaļās inovācijas jomā Igaunijā. Kopš dibināšanas 2014. gadā uzņēmums ir paplašinājies starptautiski, piedāvājot funkcionālos sēņu produktus 19 valstīs. To produktu portfelī ir eliksīri, izsmidzinātāji un tinktūras, kas izgatavotas no sēņu kultūrām, piemēram, Lauvas krēpe, Reishi un Šiitake.

Straujā paplašināšanās radīja sarežģījumus piegādes ķēdes pārvaldībā un pasūtījumu apstrādē. Shroomwell meklēja risinājumu, kas ļautu automatizēt pasūtījumu apstrādi, samazināt kļūdu skaitu un uzlabot efektivitāti.

shroomwell

Selver ieteica datu apmaiņai izmantot Telema EDI sistēmu

2020. gada maijā, kad viņu produkti tika uzsākti tirdzniecībai vienā no Igaunijas lielākajiem mazumtirdzniecības tīkliem Selver, aktuāla kļuva datu apmaiņas automatizācija, izmantojot EDI. EDI (Elektroniskā datu apmaiņa) ļauj apstrādāt mašīnlasāmus pasūtījumus un sūtīt klientiem mašīnlasāmus rēķinus.

Shroomwell (toreiz vēl ar nosaukumu Chaga) sāka izmantot Telema tīmekļa balstīto WEB Supplier pakalpojumu, un 2020. gada novembrī pārgāja uz nākamo līmeni, integrējot savu ERP sistēmu ar Telema EDI Supplier pakalpojumu. Shroomwell loģistikas vadītājs Terry Tamm norāda, ka integrācija noritēja ļoti gludi:

“Mēs vienlaicīgi ieviesām Directo ERP ražošanas un noliktavas moduli. Līdz tam laikam mūsu produktu dati jau bija sakārtoti, un kodi bija pieejami gan produktiem, gan klientiem. Tā kā Directo ir Telema sertificēts partneris, EDI ieviešana Shroomwell bija ļoti ātra un gandrīz nemanāma.”

EDI ieviešana ievērojami palielināja datu precizitāti

Pēc Telema EDI ieviešanas Shroomwell sasniedza šādus rezultātus:

  • Darba procesu automatizācija: Manuālā pasūtījumu ievade tika aizstāta ar elektronisko datu apmaiņu, samazinot ievades kļūdu skaitu un atbrīvojot darbinieku laiku.
  • Ātrāka pasūtījumu apstrāde: Automātiskā pasūtījumu apstrāde paātrina visu procesu, nodrošinot, ka noliktava ātri un precīzi saņem visus nepieciešamos pasūtījumus, tādējādi uzlabojot piegādes drošumu.
  • Datu precizitāte un caurspīdīgums: Elektroniskā datu apmaiņa nodrošina precīzu datu pieejamību un reāllaika izsekošanu, samazinot kļūdu skaitu un uzlabojot piegādes ķēdes caurspīdīgumu.

Shroomwell loģistikas vadītājs Terry Tamm uzsver, ka EDI ieviešana padarīja viņu darba procesus daudz gludākus un ļāva koncentrēties uz svarīgākiem uzdevumiem:

“EDI risinājuma ieviešana noteikti ir tā vērta. Augot apjomiem, vienkārši nav iespējams izslēgt kļūdu skaitu, kas saistīts ar manuālo ievadi. Piegādes ātrums ir labāks, jo noliktava ātrāk saņem informāciju par komplektēšanu, un pasūtījumu ievades vietā paliek laiks citu svarīgu lietu risināšanai.”

EDI kā starptautiskās izaugsmes paātrinātājs

Telema EDI integrācija Shroomwell sistēmās ir bijusi veiksmīga, radot būtiskus uzlabojumus operatīvajā efektivitātē un datu precizitātē. Shroomwell tagad ir labāk sagatavots atbildēt starptautiskā tirgus prasībām un virzīt savus resursus inovatīvu produktu izstrādē un paplašināšanā uz jauniem tirgiem. Saskaņā ar Tamm teikto:

“Telema EDI risinājums ir ievērojami vienkāršojis mūsu piegādes ķēdes pārvaldību. Pasūtījumu apstrāde tagad ir daudz ātrāka un precīzāka, kas ir īpaši svarīgi mūsu starptautiskās paplašināšanās kontekstā.”

Shroomwell plāno paplašināt EDI izmantošanu Latvijā un Lietuvā, iesaistot vēl vairāk partneru un optimizējot piegādes ķēdes pārvaldību šajos tirgos. EDI risinājums atbalsta viņu nepārtraukto izaugsmi un starptautiskā tirgus paplašināšanos.

Shroomwell

Shroomwell, bijušais Chaga OÜ, ir Igaunijas zaļās inovācijas uzņēmums, kas dibināts 2014. gadā un ražo veselības produktus, kā arī attīsta medicīnisko sēņu zinātni. Viņi eksportē funkcionālos sēņu produktus uz 19 valstīm un 2022. gadā Igaunijā izveidoja pirmo sēņu pētniecības centru. Shroomwell komandā ir vairāk nekā 40 cilvēku, un 2023. gada apgrozījums bija 1,7 miljoni eiro. Shroomwell izmanto Directo ERP un Telema EDISupplier risinājumus datu apmaiņai ar klientiem.

Skatīt vairāk: Telema EDISupplier