Baltic Champs – roboti un EDI izaugsmei

EDI, EDI Supplier klientu stāsti, Jaunumi, Klientu stāsti

Baltic Champs – roboti un EDI izaugsmei

Vārds “champs”, iespējams, asociējas ar sportu. Bet nē, šis nav stāsts par sporta čempioniem, bet gan par līderiem pilnīgi citā jomā. UAB “Baltic Champs” ir lielākais sēņu audzēšanas uzņēmums Baltijas valstīs. Tas tirgojas ar vairāk nekā 100 partneriem, piegādājot preces vairāk nekā 200 galamērķos.

Uzņēmums ir apņēmies izmantot tehnoloģijas un inovācijas visos savas darbības līmeņos. Ražošanai viņi izstrādā mākslīgajā intelektā balstītu robotu tehnoloģiju sēņu audzēšanai. Mērķis ir samazināt tehnoloģiskā procesa riskus un ilgumu un palielināt sēņu audzēšanas produktivitāti un pašu sēņu kvalitāti (lasīt vairāk).

Kopš 2013. gada Baltic Champs izmanto arī Telema EDI pakalpojumus. Patreiz viņi apmainās ar EDI dokumentiem ar 10 lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, piemēram, Maxima, Rimi, Palink, Rivona, Sanitex un citiem. Ik mēnesi caur Telema tīklu kā e-dokumenti tiek nosūtīti vairāk nekā 500 rēķini.

Baltic Champs finanšu vadītāja Daiva Norvilaitė dalās savā pieredzē: 

“EDI risinājums ietaupa daudz vērtīga darbinieku laika. Mēs vairs neskenējam parakstītos rēķinus, lai tos nosūtītu klientiem pa e-pastu. Tā vietā e-rēķini no mūsu ERP Rivilė ar vienu klikšķi nonāk pie klientiem. Dokumentu apmaiņai tiek izmantots drošs EDI kanāls – EDI Gateway. Ērta funkcija Rivilē ir automātiskais apstiprinājums, ka nosūtītais rēķins ir sasniedzis Telema tīklu. Šis paziņojums ļauj mums izvairīties no strīdiem ar klientiem par nenosūtītiem dokumentiem.”

Jautāta par nākotnes plāniem, Daiva turpina: 

“2021. gadā mūsu plāns ir paplašināt Telema EDI lietojumu, ieviešot EDI pasūtījumu saņemšanu. Mēs sagaidām būtisku laika ietaupījumu, jo datu manuālas ievadīšanas un kļūdu kļūs vēl mazāk. Un, kā visi zina, laiks ir nauda, ​​tāpēc tas nozīmē, ka mēs varēsim optimizēt savas izmaksas.”

Sēņu audzēšanu Baltic Champs sāka 1994. gadā. Divdesmit piecu gadu laikā uzņēmums ir attīstījies līdz 550 darbiniekiem un kļuvis par vienu no lielākajiem kultivēto sēņu piegādātājiem Eiropā. Viņi pārdod savus produkciju ne tikai Baltijas mazumtirgotājiem, bet arī lielākajiem starptautiskajiem mazumtirdzniecības tīkliem, piemēram, ICA, Axfood un Coop. Uzņēmuma apgrozījums 2020. gadā bija 34,7 miljoni eiro.