Baltijas uzņēmumi ir apmainījušies ar 16 miljoniem EDI dokumentu Telema tīklā

Jaunumi

Baltijas uzņēmumi ir apmainījušies ar 16 miljoniem EDI dokumentu Telema tīklā

2018 gadā Telema EDI tīklā apstrādāti vairāk nekā 16 miljonu EDI dokmentu. Šis ir jauns EDI un eRēķinu operatora Telema rekords. 2018.gada laikā vien tika izveidoti vairāk nekā 13,000 savienojumi, kas nozīmē 14% izaugsmi gada laikā.

“Pagājušgad redzējām izaugsmi Igaunijā, Latvijā, kā arī Lietuvā. Mēs vēl joprojām redzam lielu izaugsmes potenciālu mūsu biznesa sektorā un tuvākajos gados plānojam to apgūt,” saka Telema izpilddirektore Hele Hammere.

2018.gads Telema bija ļoti veiksmīgs arī no ģeogrāfiskās izaugsmes viedokļa. Ja janvārī Telema bija klienti 23 dažādās valstīs, tad gada beigās klientu loks aptvēra jau 35 valstis. Šo paplašināšanos lielā mērā sekmējusi Telema eFlow lielā piekrišana starptautiskos uzņēmumos.

Gada beigās Telema pirmo reizi savas pastāvēšanas vēsturē iegādājās citu uzņēmumu: eAgent apkalpojošo nodalu no Latvijas uzņēmuma ePasaule. “Mēs esam pārliecināti, ka šis mūsu risinājuma portfeļa paplašinājums palīdzēs Telema nodrošināt mūsu tirgus līdera pozīciju vēl gadiem ilgi” saka Hele Hammere.

Igaunijas IT uzņēmums Telema ir darbojies EDI tirgū kopš 2000. gada. Telema pārsūta, konvertē, monitorē un apstrādā EDI tirdzniecības dokumentus – pasūtījumus, rēķinus, preču transportēšanas dokumentus un preču saņemšanas apliecinājumus. Telema tīklā ir vairāk kā 4,400 veikalu un 1,200 piegādātāju. Vairākums Telema klientu ir no Baltijas valstīm, taču klienti ir arī Somijā, Polijā, Dānijā, Vācijā Nīderlandē, Japānā, Krievijā, Austrālijā, – kopā 35 valstīs. Telema ir 35 darbinieki Tallinas, Rīgas un Viļņas birojos.