EDI veicina uzņēmuma Urban Farm izaugsmi

EDI, EDI Supplier klientu stāsti, Jaunumi, Klientu stāsti

EDI veicina uzņēmuma Urban Farm izaugsmi

Uz vertikālo lauksaimniecību specializējies uzņēmums Urban Farm OÜ pēdējos gados izmanto Telema piegādātajiem domātu risinājumu EDI Supplier. Uzņēmuma dibinātājs un izpilddirektors Artūrs Sirkels ir pārliecināts, ka bez Telema EDI risinājuma, pasūtījumu un rēķinu vadība uzņēmuma straujās izaugsmes periodā būtu bijusi daudz darbietilpīgāka un dārgāka.

Urban Farm OÜ sāka savu darbību pirms sešiem gadiem un tolaik bija Igaunijā pirmais uzņēmums, kas piedāvāja vertikālo lauksaimniecību. Lielākā daļa no produkcijas tiek audzēta uz vietas mazumtirdzniecības veikalos siltumnīcas plauktos, kas mazliet atgādina ledusskapi. Urban Farm zaļumi ir pieejami hipermārketos, piemēram, Rimi, Selver un Kaubamaja. Otra daļa produktu tiek pārdota restorāniem, klienti ir arī divi Michelin zvaigžņu restorāni Igaunijā.

Telema risinājumi tika ieviesti 2021. gadā, kad Urban Farm piedzīvoja strauju biznesa apjoma pieaugumu. Lai gan OKO restorāna īpašnieks Tenis Sīgurs bija ieteicis Telemu jau kopš Urban Farm dibināšanas, risinājumu ieviesa vēlāk, tad, kad pasūtījumu apjoms kļuva pārāk liels manuālai apstrādei un atņēma darbinieku laiku, ko vajadzēja veltīt pārdošanai vai ražošanai.

 

Telema EDI Supplier – ātri ieviešams risinājums

Urban Farm izmanto uzskaites programmu Merit Aktiva. Tā kā Merit ir labs Telema sadarbības partneris,  Telema EDI Supplier ieviešana tika veiksmīgi pabeigta nedēļas laikā. Artūrs Sirkels: “Mēs gribējām risinājumu, ko varētu īstenot pēc iespējas ātrāk.”

Ar EDI Supplier, pircēju pasūtījumi automātiski ieplūst caur Telema uzskaites sistēmā Merit. Tas ļauj pasūtījumus apstrādāt nekavējoties, bez manuālas datu ievades. Turpat uzskaites sistēmā Merit uzņēmums var ģenerēt rēķinus, kurus Telema pircējiem piemērotā formātā automātiski nosūta uz pircēja uzskaites sistēmām. Elektroniskā datu aprite novērš nepieciešamību ievadīt datus atkārtoti gan pircēja, gan pārdevēja pusē, abām pusēm gūstot labumu.

telema edi lahendus

Elektroniskā datu aprite ietaupa laiku un naudu

Kopš Telema EDI Supplier ieviešanas 2021. gadā, Urban Farm dokumentu apjoms ir pieaudzis līdz gandrīz 400 dokumentiem mēnesī, un darījumu skaits turpina augt. Šī gada laikā vien Urban Farm ar EDI starpniecību ir apmainījis 2700 dokumentus, kas ir par 50% vairāk nekā visa 2022. gada laikā.
“Ja man būtu manuāli jāievada visi šie darījumu dokumenti, tas būtu milzīgs darbs. Pārdošanas un ražošanas vadība uzņēmumā nozīmē, ka man jāsēž pie datora. Ir būtiski, vai es tur pavadu stundu, divas vai trīs,” piebilst Sirkels. “Bez cilvēka iejaukšanās rodas ievērojami mazāk kļūdu un, galvenais, novērojami finanšu ietaupījumi.”

 

Gaida jaunus automatizācijas risinājumus

Artūrs Sirkels ir pārliecināts, ka automatizācija mūsdienās ir neizbēgama. Un kurš gan gribētu bēgt no automatizācijas, kas ne tikai ietaupa cilvēku darba laiku, bet arī samazina dažādas izmaksas, sākot no servera infrastruktūras līdz grāmatvedes darba vietai ar datoru un galda lampu.

Viņš paredz, ka nākamajā pavasarī uzņēmumam, iespējams, būs trīs reizes vairāk dokumentu, ko apstrādāt. Lai gan pārdošanas apjoms vasaras dārza sezonā ir zemāks, tas ievērojami pieaug ziemā un pavasarī. Sirkels jau spēj saredzēt vēl ievērojamāku guvumu no Telema pakalpojumiem.

Sirkels augstu vērtē Telemu kā uzticamu partneri. “Telema ir ļoti patīkams biznesa partneris es precīzi zinu, kāda ir uzņēmuma vīzija un tirgus pozīcija.” Viņš novērtē, ka Telema ir gatava iepazīstināt ar citiem izdevīgiem risinājumiem un pieejamās programmatūras plašajām iespējām. Zinot, cik daudz Telema iegulda savu sistēmu un produktu izstrādē, Sirkels ir pārliecināts, ka nākamajos gados no Telemas gaidāmi aizraujoši jauni risinājumi.

Lasiet vairāk par risinājumu EDI Supplier vai sazinieties ar mums.