Igaunijas IT uzņēmuma pakalpojumus izmanto 60 valstīs

EDI, Jaunumi

Igaunijas IT uzņēmuma pakalpojumus izmanto 60 valstīs

Photo by NASA on Unsplash 

Telema,  Igaunijas e-rēķinu un EDI operators, pēdējos 22 gadus galvenokārt ir koncentrējies uz Baltijas tirgu. Patiesībā uzņēmuma pakalpojumiem ir lietotāji visā pasaulē. Pēdējo 3 gadu laikā Telema ir pievienojušies klienti no vairāk nekā 20 jaunām valstīm. Kopējais valstu skaits, kurās tiek izmantoti Telema pakalpojumi, pašreiz pārsniedz 60 valstis.

 

Lielākā daļa Telema klientu ir tirdzniecības un loģistikas uzņēmumi, kas izmanto elektroniskās datu apmaiņas priekšrocības. EDI rada vērtību neatkarīgi no uzņēmuma lieluma vai apgrozījuma. Lielajiem uzņēmumiem EDI paātrina procesus un  ievērojami samazina ar datu apmaiņu saistīto darba slodzi. Vietējiem mazajiem uzņēmējiem EDI izmantošana ļauj piedāvāt savu produkciju lielākām mazumtirdzniecības ķēdēm.

“Uzņēmumu izpratne par to, cik noderīga ir elektroniskā datu apmaiņa (EDI) un e-rēķini, pastāvīgi uzlabojas. Arī Telema tajā sniedz savu ieguldījumu, iepazīstinot arvien plašāku auditoriju ar automatizācijas iespējām. Ar prieku dodamies uz augstskolām un konferencēm, lai dalītos ar labāku praksi piegādes ķēdes informācijas plūsmu automatizēšanai,” skaidro Telema izpilddirektore Hele Hammere.

Šobrīd Telema pakalpojumus izmanto vairāk nekā 2000 klientu. 2021. gadā, ar Telema starpniecību, tika veikta vairāk nekā 21 milj. e-dokumentu apmaiņa, kas ir par gandrīz 13 procentiem vairāk nekā iepriekšējā gadā. Sešdesmitā valsts Telema ģeogrāfiskajā portfolio bija Tunisija.

 

Par kompāniju

Igaunijas IT uzņēmums Telema AS, kas darbojas kopš 2000.gada, ir vadošais EDI un e-rēķinu operators Baltijā, kas piedāvā risinājumus piegādes ķēdes informācijas plūsmu automatizēšanai. Ar Telema palīdzību vairāk nekā 5500 veikalu un 1400 piegādātāju apmainās ar elektroniskiem pasūtījumiem, rēķiniem un citiem dokumentiem. Telema gadā apstrādā vairāk nekā 21 milj. e-dokumentu. Telema galvenie klienti ir Baltijā, taču klienti ir arī Somijā, Polijā, Dānijā, Čīlē, Dienvidāfrikā, Japānā, Austrālijā u.c. Telema strādā 40 darbinieki, un uzņēmuma biroji atrodas Tallinā, Rīgā un Viļņā.