Sanitex pievienojas Telema EDI tīmeklim

EDI, Jaunumi

Sanitex pievienojas Telema EDI tīmeklim

Šī gada oktobrī Telema EDI tīmeklim pievienojās arī Sanitex uzņēmums Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Sanitex ir viens no lielākajiem vairumtirdzniecības, distribūcijas un loģistikas uzņēmumiem Baltijas valstīs. Telema elektroniskās datu aprites tīmeklis savieno 1000 piegādātājus ar vairāk kā 4000 veikaliem.

“Mūsu mērķis ir automatizēt datu un informācijas plūsmu piegādes ķēdē. Lai to panāktu, esam izveidojuši tiešos sistēmu savienojumus ar saviem tirdzniecības partneriem, kā arī izmantojam EDI operatoru pakalpojumus. Partnerattiecības ar Telema dod iespēju sazināties papildus ar simtiem piegādātāju un mazumtirdzniecības uzņēmumu caur vienu kanālu” komentē Saulius Adamauskas, Sanitex grupas IT direktors.

Telema klienti jau sen gaidīja EDI savienojumu ar Sanitex. “Vairākas mazumtirdzniecības ķēdes Sanitexu uzskata par vienu no svarīgākajiem biznesa partneriem, ar kuru noteikti vēlētos iesaistīties elektroniskajā datu apritē,” piebilst Hele Hammere, Telema vadītāja. “Mēs zinām, ka Sanitex augstu vērtē EDI savienojumu drošumu un uzticamību. Esam lepni par to, ka Telema EDI sistēmas veiktspējas līmeņa rādītājs šogad ir 99.99%.”

Sanitex tiks piesaistīts Telema tīmeklim gan kā pircējs, gan piegādātājs. Dokumentu veidi, ar kuriem varēs apmainīties būs: pasūtījumi, pavadzīmes/rēķini, iepirkuma pasūtījumi un iepirkuma rēķini. Par specifisku dokumentu salikumu un apriti vienošanās taps ar katru biznesa partneri atsevišķi.

Papildus informācija:

SANITEX ir viens no lielākajiem vairumtirdzniecības un loģistikas uzņēmumiem Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, veicot aktīvu darbību arī Polijā (Bevgroup). Kā piegādātājs Sanitex pārstāv 500 ražotājus, kuru sarakstā ir 43 000 preces, apkalpojot vairāk kā 32 000 klientus. Sanitex grupas galvenie darbības virzieni ir ātras aprites preču izplatīšana un ļoģistikas pakalpojumu sniegšana. Grupas uzņēmumu skaitā ir piemēram vairumtirdzniecības bāze Promo Cash&Carry, OfficeDay un Baltic Logistics Solutions.

TELEMA ir vadošais EDI un e-rēkinu operators Baltijas valstīs, kas piedāvā IT risinājumus automātiskai datu apritei, uzlabojot piegādes ķēdes procesus. Telema tīmeklī klienti apmainās ar tirdzniecības dokumentiem, piemēram pasūtījumiem, pavadzīmēm un rēķiniem, kuri tiek nogādāti, pārskatīti un konvertēti pēc klientu vajadzībām. Telema sistēmas apritē nonāk vairāk kā 4000 veikalu un 1000 piegādātāju tirdzniecības darījumu dokumenti, kuru gadā ir pāri par 15 miljoniem. Lielākā daļa Telema klientu ir no Baltijas valstīm, bet tīmeklī atrodami uzņēmumi arī no Polijas, Beļģijas, Vācijas un citām valstīm, kuru kopā ir 33.