Telema EDI palīdz augt Bolt Market veikaliem

E-rēķini, EDI, Jaunumi

Telema EDI palīdz augt Bolt Market veikaliem

Bolt – 2020.gada Eiropas populārākais vienradzis, ir labi pazīstams visā Eiropā. Izaugsmi tas sāka ar taksometru braucienu menedžmentu un turpināja ar automašīnu izīrēšanu, elektrisko skrejriteņu nomu un pārtikas piegādes pakalpojumiem. Šobrīd šis neapturamais jaunuzņēmums traucas konkurēt ar lielveikalu tīkliem.

2021. gada septembrī, pilotprojekta ietvaros, Bolt atklāja pirmos piegādes centrus Igaunijā. Viņi izcēlās ar plašu piedāvājumu un ātru servisu, piedāvājot piegādāt vairāk nekā 1500 produktus 15 minūšu laikā. Līdz šī gada oktobra nogalei, Bolt Market bija atvēruši 5 veikalus Tallinā un 1 veikalu Tartū. Pirmie Bolt Market preču piegādes centri atvērti arī Rīgā un Viļņā. 

 

Nākamā pietura Baltija – kā to nodrošināt?

Nākamo mēnešu laikā tādu pašu pakalpojumu Bolt plāno ieviest 10 citās valstīs, tostarp Baltijā. Varētu jautāt, kā viņi tiks galā ar lielo pasūtījumu un rēķinu apjomu? Atslēgvārds šeit ir automatizācija.

Kopš 2017. gada Bolt elektroniskai rēķinu apstiprināšanai un izmaksu sadalei izmanto Telema eFlow, ko tagad turpina izmantot arī Bolt Market. Bez tam Bolt izvēlējās lietot arī Telema EDI pakalpojumus, lai ar saviem piegādātājiem varētu elektroniski apmainīties ar rēķiniem un pasūtījumiem.

 

Kāpēc Bolt izvēlējās Telema EDI?

Telema EDI Buyer pakalpojumi palīdz izvairīties no neuzmanības kļūdām un ļauj ietaupīt ārkārtīgi daudz laika. 2021. gada oktobrī Bolt apmainījās ar saviem partneriem ar vairāk nekā 5000 EDI dokumentu. Aplūkojot šo darba apjomu no darba dēvēja perspektīvas, jāsecina, ka 3 cilvēkiem veselu mēnesi būtu jāstrādā 8 stundas dienā, lai apstrādātu visus šos dokumentus. Pateicoties EDI Buyer darbs tiek paveikts ātrāk, ļaujot šiem cilvēkiem koncentrēties uz svarīgākiem darbiem.

Telema EDI tīkls nodrošina elektronisku datu apmaiņu ar gandrīz 5000 tirdzniecības vietām un 1400 piegādātājiem Baltijā. Bolt Market piegādātāju vidū ir Bambona, Atria, Valio, Leibur, Eesti Pagar, Tere, Maag Grupp, Saku Õlletehas, HKScan, Estover, Saarionen, Premia, Orkla u.c.