Telema savā EDI sistēmā investēs 1 miljonu eiro

EDI, Jaunumi

Telema savā EDI sistēmā investēs 1 miljonu eiro

EDI (Electronic Data Interchange jeb Elektronisko Dokumentu Aprites) pakalpojumi ir kritiski nozīmīgi biznesam. Vairāk nekā 5000 veikalu un 1500 piegādātāju Baltijas valstīs ir uzticējuši savus svarīgākos biznesa procesus Telema. To pasūtījumu un rēķinu apmaiņa notiek izmantojot Telema EDI tīklu.

Ja mazumtirgotāja pasūtījums nav nogādāts piegādātājam laicīgi, tad preces nebūs plauktos, kad patērētājiem tās būs vajadzīgas. Tāpēc Telema savu sistēmu uzticamību uzskata par ārkārtīgi svarīgu un lepojas ar ļoti augsto SLA (pakalpojuma līmeņa pieejamību) 99,8%.

Tik augsts SLA nebūtu iespējams bez nepārtrauktas Telema pamatsistēmu izpētes un izstrādes. Pēdējo 5 gadu laikā Telema savu EDI pakalpojumu attīstībā ir ieguldījusi vairāk nekā 5 miljonus eiro.

2023. gadā Telema plāno investēt vēl 1 miljonu eiro, lai stiprinātu savas pamatsistēmas, kā arī jaunās produktu piedāvājuma versijas. Infrastruktūras pusē mērķis ir nodrošināt, lai sistēma joprojām būtu pieejama, droša un uzticama. Apvienojot tradicionālo datu centru sistēmu atjaunošanas priekšrocības ar mākoņa elastību un mērogojamību, Telema var izveidot drošāku un izmaksu ziņā efektīvāku IT infrastruktūru.

Telema produktu pusē turpinās investīcijas Telema eFlow jaunajā funkcionalitātē MatchFlow. MatchFlow ir risinājums, kas automatizē trīsvirzienu saskaņošanu (pirkuma pasūtījums, kvīts un rēķins). MVP tiks izlaists pirms 2023. gada vasaras.

Telema plāno arī sava klientu pašapkalpošanās portāla rekonstrukciju. Šobrīd klienti var pārvaldīt savus kontus un līgumus, uzraudzīt EDI dokumentu plūsmu un izveidot savienojumus ar jauniem EDI partneriem. 2023. gadā Telema investēs gan Telema portāla funkcionalitātēs, gan lietotāju pieredzes uzlabošanā.

EDI un saistīto pakalpojumu sniegšana nav iespējama bez nepārtrauktām investīcijām infrastruktūrā un produktu funkcionalitātē. Telema lepojas ar to, ka ir EDI operators ar augstāko SLA (99,8%) un labāko klientu pieredzi (NPS 73) Baltijas tirgū.