Ty Nordic: EDI veiktspēja ir spēcīgs pārdošanas arguments

EDI, EDI Supplier klientu stāsti, Jaunumi, Klientu stāsti

Ty Nordic: EDI veiktspēja ir spēcīgs pārdošanas arguments

Kurš gan no mums neatpazīst šos lielacainos dzīvnieciņus, kas tiek pārdoti ikvienā DUS? Ty Nordic, Ty rotaļlietu izplatītājs Igaunijā, bija tik veiksmīgs Baltijā, ka viņiem tika uzticētas izplatīšanas tiesības arī citās Ziemeļvalstīs. Šo paplašināšanos pavada arī pasūtījumu apjomu palielināšanās un darba slodze. Pēc Ty Nordic pārdošanas koordinatores Andra Orastu teiktā, EDI (Elektronisko datu apmaiņa) izmantošana tiek uzskatīta par nozīmīgu priekšrocību ārvalstu klientu acīs.

“Kad sākām pārdot Skandināvijā, piedalījāmies vietējā rotaļlietu gadatirgū. Mēs atgriezāmies ar aptuveni 200 papīra pārdošanas pasūtījumiem, kas bija jāievada manuāli mūsu programmatūrā,” atceras Ty Nordic pārdošanas koordinatore Orastu. Bet pasūtījumi, kas tika saņemti tirgū, bija tikai sākums.

 

Palielinoties pārdošanas apjomam, pieauga arī vienmuļā darba apjoms.

Pasūtījumi no Skandināvijas pienāca kā PDF faili, kas bija jāievada Igaunijas grāmatvedības programmatūrā manuāli. Darba apjoms bija ievērojams, Ty Nordic darbinieki strādāja virsstundas, lai ievadītu produktu kodus no PDF failiem uz Directo. Lai gan ātrās rokas sākumā nodrošināja risinājumu, tas kļuva neizturami, kad darba apjoms pieauga vēl vairāk.

Tā rezultātā uzņēmums sāka meklēt risinājumus, kas likvidētu šo garlaicīgo darbu un ļautu nosūtīt iepirkuma pasūtījumus tieši no viņu grāmatvedības programmatūras uz klienta programmatūru un automātiski saņemt klientu izrakstītos rēķinus savā programmatūrā.

 

Ty rekomendē izvēlēties Telema EDI, nevis tiešos savienojumus

Sākumā Ty Nordic mēģināja izveidot tiešos kanālus pasūtījumu sūtīšanai tieši klienta programmatūrā. Tomēr tas prasīja daudz laika un finanšu resursu. Atskatoties, Andra Orastu teic, ka tā bija naudas un laika izšķiešana un būtu bijis gudrāk visiem koncentrēties uz to, ko katrs labi pārzina.

Elektronisko datu apmaiņas jomā ir vērts meklēt pakalpojumu sniedzējus, kas specializējas šajā lauciņā. Eiropā un Baltijas valstīs ir vairāki EDI operatori. Izmantojot EDI operatoru, jums ir jāizveido tikai viens kanāls līdz operatoram, un operators nodrošina kanālu un formātu tulkošanu. Dokumentu saņēmējs saņem datus, nemaz tos neievadot savā sistēmā. Ir gudri pārlasīt vadlīnijas, kā, izvēloties EDI operatoru.

 

Lieliska saderība ar Directo

“Viena no Telema lielajām priekšrocībām ir tā lieliskā saderība ar Directo. Ļoti patīkami redzēt, kā pasūtījumi vienkārši parādās mūsu sistēmā, un mums vairs nav jātērē laiks produktu kodu ievadīšanai,” saka Andra. Ņemot vērā, ka Ty Nordic jau bija partnerība ar Telema Baltijas valstīs, viņi nolēma turpināt sadarbību ar to pašu partneri Skandināvijā.

 

EDI ir arī iecienīta datu apmaiņas metode partneriem

Andra izskaidro uzņēmuma plānus: “Pašlaik mums ir EDI integrācijas ar lielu degvielas uzpildes staciju tīklu, kas darbojas Baltijas valstīs, Dānijā un Zviedrijā, kā arī ar vienu dāņu hipermarketu. Kad mums izdosies panākt, ka EDI strādā ar dāņu tīklu, tas būtiski palielinās mūsu pārdošanas apjomus.”

Ņemot vērā, ka gandrīz katras jaunas sadarbības vienošanās ar klientu Skandināvijā sākas ar klienta jautājumiem par piegādātāja EDI iespējām, Ty Nordic spēcīgās EDI iespējas viņus nostāda izdevīgā pozīcijā. EDI ieviešana ir ļāvusi uzņēmumam paplašināt produktu klāstu, kas atspoguļojas uzņēmuma pārdošanas rezultātos.

 

Par Ty Nordic

TY Nordic tika nodibināta 2017 gadā un tās galvenais uzņēmējdarbības veids ir rotaļlietu pārdošana. 6 gadu laikā tā gada apgrozījums ir pieaudzis līdz 10 miljoniem eiro gadā. TY Nordic nodarbina 12 darbiniekus. Kā grāmatvedības programmatūru TY Nordic izmanto Directo.

2023. gadā Ty Nordic OÜ ir apmainījusies ar vairāk nekā 22 000 dokumentiem ar saviem partneriem. Izmantojot Telema EDI ietaupījumu kalkulatoru, ietaupījums eiro ir vairāk nekā 200 000 eiro. Kā arī, pateicoties EDI, ir izglābti 23 koki, un uzņēmums un tā biznesa partneri ir samazinājuši savu oglekļa pēdas nospiedumu.