Veikalu tīkli ELVI & ALK Outlet iegūst no EDA

EDI

Veikalu tīkli ELVI & ALK Outlet iegūst no EDA

Elvi Latvija 1,5 gada laikā ir spējis elektronizēt 30% no pasūtījumiem un rēķiniem. Tas ir ievērojams ieguvums piegādes ķēdes automatizācijā.

Elvi Latvija SIA ir frančīzes zīmolu turētājs, kas zem vienota nosaukuma apvieno 24 mazumtirdzniecības partnerus veidojot 100 pārtikas un nepārtikas preču mazumtirdzniecības veikalu tīklu ar “ELVI” nosaukumu un 67 specializētu dzērienu tirdzniecības veikalu tīklu – “ALK Outlet”. 

2018.gada sākumā uzņēmums pieņēma stratēģisku lēmumu – uzsākt pāreju uz vienotu elektronisko dokumentu apmaiņu (EDA) starp grupas partneriem un piegādātājiem. Uzņēmumā jau bija pieredze un izpratne par to, kā jānotiek elektronisko dokumentu aprites procesam. Uzsākot šo procesu pagājušajā gadā Elvi Latvija SIA kā sadarbības partneri izvēlējās tieši Telema.

Līdz EDA ieviešanai preču pasūtīšana notika e-pastos, pa telefonu vai ar piegādātāja pārdošanas aģentu palīdzību. Lai arī šāds pasūtīšanas process šķiet ikdienišķs, tas patērē veikalu darbinieku laiku, ko viņi varētu veltīt citiem, veikala darbībai svarīgiem jautājumiem. Līdzīgi problēmas sagādāja arī rēķinu ievadīšana un preču piegādes apjoma un cenu atbilstības pārbaude. Pilveidojot uzskaites sistēmas funkcionalitāti un pieslēdzot EDA šie jautājumi tiek risināti automatizēti. 

Mēs esam pārliecināti, ka elektroniskā dokumentu aprite padarīs mūsu piegādes ķēdes procesus daudz efektīvākus. Esam pieslēguši jau 40 piegādātājus un mūsu pieredze ar katru nākamo tikai pastiprina šo pārliecību. (Raitis Zālītis, IT Direktors, Elvi Latvija SIA)  

Abiem veikalu tīkliem kopā ir ap 140 piegādātājiem, no tiem 40 jau ir pievienoti EDA, nodrošinot turpat 30% dokumentu apriti caur EDA. Uzņēmuma mērķis tuvāko gadu laikā ir pievienot EDA apritei vismaz 80% no kopēja piegādātāju skaita.