W.EG. Eesti OÜ: EDI uzlaboja mūsu iepirkumu procesu

EDI, EDI Supplier klientu stāsti, Jaunumi, Klientu stāsti

W.EG. Eesti OÜ: EDI uzlaboja mūsu iepirkumu procesu

Telema EDI Buyer ieviešana W.EG. ir palīdzējusi automatizēt iepirkumu procesu. Pēc iepirkumu menedžera Bogdan Onoshko teiktā, pāreja uz elektronisko datu apmaiņu ir saīsinājusi krājumu papildināšanas laiku, kas savukārt palielinājis klientu apmierinātību.

W.EG. Eesti OÜ, daļa no ievērojamās Würth grupas, ir vadošais elektropreču vairumtirgotājs Igaunijā. “Biznesam augot, papīra dokumentu apstrāde kļuva arvien laikietilpīgāka. Bija noteikti jāatrod efektīvāks veids, kā pārvaldīt tik lielu darījumu un pasūtījumu apjomu,” komentē Onoshko. Viņi vēlējās elektroniski pārsūtīt pasūtījumus saviem lielajiem piegādātājiem, kā piemēram, ABB AS un Schneider Eesti AS. Tikpat svarīgi bija elektronisko nosūtīšanas paziņojumu saņemšana tieši noliktavas sistēmā.

 

Bija svarīgi, lai sadarbības partnerim būtu liela EDI pieredze

W.EG. Eesti OÜ sāka meklēt elektronisku datu apmaiņas risinājumu, ko varētu integrēt ar uzņēmuma ERP Axapta. “Vēlējāmies, lai risinājums nodrošinātu ātru un drošu elektronisku datu apmaiņu ar partneriem, atbalstītu pasūtījumu pārsūtīšanu un apstiprinājumu saņemšanu, kā arī rēķinu saņemšanu,” stāsta iepirkumu menedžeris. Ar jauna risinājuma palīdzību uzņēmums vēlējās panākt lielāku efektivitāti un precizitāti dokumentu apstrādē.

W.EG. Eesti OÜ lēmums par labu Telema galvenokārt bija balstīts uz Telema labo reputāciju un ilggadējo pieredzi EDI jomā. Telema piedāvātais risinājums vislabāk atbilst uzņēmuma vajadzībām un prasībām. W.EG.Eesti OÜ EDI ieviešanas process noritēja raiti. Telema komanda palīdzēja visā procesā, pāriešanā uz elektronisku datu apmaiņu. Telema komanda vienmēr bija gatava palīdzēt pārvarēt tehniskās problēmas, kas radās jaunā risinājuma ieviešanas laikā. Pārdomājot EDI ieviešanas procesu, Onoshko norādīja, ka sadarbību ar Telema var raksturot ar trim atslēgvārdiem: “Profesionāli, uzticami, efektīvi!”.

 

EDI palielina klientu apmierinātību

Pirmajos sešos mēnešos kopš pakalpojuma Telema EDI Buyer ieviešanas 2022. gada sākumā W.EG. Eesti OÜ dokumentu apjoms pieaudzis no 300 līdz 4000 dokumentu, t.i., vairāk nekā 10 reizes. Kopā 2022. gadā uzņēmums ar EDI starpniecību veica 34 000 dokumentu apmaiņu. Pēc Onoshko teiktā, jau tagad ir skaidrs, ka Telema EDI pakalpojuma ieviešana ir atmaksājusies.

“Mēs sekojam līdzi vairākiem rādītājiem, piemēram, elektronisko dokumentu īpatsvaram, kļūdu skaitam dokumentu apstrādē un procesu ilgumam. Laika patēriņš un kļūdas dokumentu apstrādē ir ievērojami samazinājušies, un tajā pašā laikā ir pieauguši biznesa procesu efektivitātes rādītāji,” atklāj iepirkumu daļas vadītājs. Risinājums ietaupa arī darbinieku laiku, jo nav manuālas datu ievades, kas dod iespēju koncentrēties jēgpilnākiem uzdevumiem.

Arī klienti ir apmierināti. Pateicoties EDI, uzņēmums ir spējis piedāvāt saviem klientiem labāku klientu pieredzi, jo automatizētā datu apmaiņa ar partneriem ir būtiski saīsinājusi krājumu papildināšanas laiku.

 

Digitalizācija ir prioritāte

Ja jautāsiet Onoshko, vai viņi ieteiktu EDI saviem sadarbības partneriem, atbilde ir nepārprotams “Jā!”. Balstoties uz uzņēmuma pieredzi, EDI paaugstina biznesa procesu efektivitāti, samazina kļūdu skaitu un ietaupa laiku, kā arī uzlabo partneru attiecības. Šobrīd uzņēmums digitalizējis 25 procentus no kopējā pasūtījumu apjoma, bet pēc iepirkumu vadītāja teiktā, tuvāko gadu laikā plānots sasniegt 50 procentus. “EDI ir obligāta nepieciešamība mūsdienīgam uzņēmumam, kas vēlas būt konkurētspējīgs un efektīvs,” piebilst Onoshko.

 

Par W.EG. Eesti OÜ

W.EG. Eesti OÜ zem dažādiem nosaukumiem darbojas kopš 1992. gada, piedāvājot elektropiegādes celtniecībai, elektrotīkliem, rūpniecībai un apgaismojumam. Uzņēmuma tirdzniecības tīkls aptver visu Igauniju, bet centrālā noliktava, kas piedāvā vairāk nekā 6000 preču izlasi, atrodas Tallinā. Visi 116 uzņēmuma darbinieki ir savas jomas speciālisti. Uzņēmuma apgrozījums 2022.gadā bija 60 miljoni eiro. W.EG. Eesti OÜ izmanto MS Dynamics AX uzskaites sistēmu.

Sarēķiniet, cik daudz jūs ietaupītu ar Telema EDI Buyer pakalpojumu vai sazinieties ar mums caur zemāk redzamo veidlapu.