Rico OÜ: “Mūsu produktu klāsts Selver veikalos ir dubultojies”

Jaunumi, Klientu stāsti, PDS, PDS klientu stāsti

Rico OÜ: “Mūsu produktu klāsts Selver veikalos ir dubultojies”

“Pateicoties Telema PDS, izteikt piedāvājumu ir kļuvis 10 reizes ātrāk un aizpildīt tabulu vairs nešķiet apnicīgs uzdevums,” saka Rico OÜ valdes loceklis Reimo Nebokat.

Rico OÜ preču klāstā ir aptuveni 200 dažādu preču, no kurām 180 ir dažādu veikalu aktīvajā sortimentā. “Lielākā mūsu Amii sveču izvēle ir atrodama Apollo veikalos, taču mūsu preču klāsts katru gadu tiek atjaunots un paplašināts,” piebilst Nebokat. Pastāvīgi augošais un mainīgais sortiments ir tikai viens no iemesliem, kāpēc Rico OÜ ir nolēmuši izmantot Telema PDS risinājumu, lai piedāvātu savus produktus mazumtirdzniecības ķēdēm un lielajiem klientiem.

 

Nav vietas kļūdām

Tāpat kā daudziem citiem ražotājiem, arī Rico aktīvākais laiks ir Ziemassvētku laiks. “Mēs veicam dažādus piedāvājumus mazumtirdzniecības ķēdēm un lielajiem klientiem visā Igaunijā. Tuvojoties svētkiem, pastāvīgā sortimenta piedāvājumiem tiek pievienoti sezonas un akciju piedāvājumi. No veikalu viedokļa, visi šie produkti ir arī dažādās kategorijās. Un šiem dažādajiem piedāvājumiem ir īsi termiņi,” skaidro Nebokat.

“Dažu nedēļu laikā jāiesniedz 10-15 akciju piedāvājumi. Katram klientam ir savas prasības veidlapām un dažādiem produktiem sortimentā. Pat darbinieks ar izcilām Excel prasmēm var kļūdīties, izmantojot copy-paste metodi, vai nu svītrkodā, minimālajā daudzumā vai, vēl ļaunāk, produkta cenā,” stāsta Nebokat.

Iepriekš kļūdas piedāvājumos atklājās tikai pēc pirmā pirkuma pasūtījuma saņemšanas no veikala. “Taču tad jau ir par vēlu veikt izmaiņas, jo pārdošana tiek plānota uz konkrētu laika periodu un līgumos ir fiksētas prasības pasūtījumu izpildei. Kad komplektējam pasūtījumus, kļūdām nav vietas.”

 

Būt konkurētspējīgam, optimizējot

Rico OÜ ir ģimenes uzņēmums no Hāpsalu, kas tikai dažu gadu laikā spējis ievērojami palielināt savu tirgus daļu. Šobrīd viņu produkti ir pieejami vairāk nekā 100 veikalos visā Igaunijā. Viena no viņu panākumu atslēgām ir nepārtraukta procesu optimizācija un labās prakses izmantošana.

“Jaunam biznesam ir ļoti grūti konkurēt ar cenām, jo ražošanas un produkcijas izmaksas ir lielas. Tāpēc jau no paša sākuma nolēmām investēt kvalitātē un efektivitātē. Sākām ražot augstas klases sveces un vēlējāmies ieviest labās prakses, lai optimizētu darba procesus,” viņš turpina, raksturojot uzņēmuma pirmsākumus.

Mazam uzņēmumam Telema PDS ieviešanas process ir vienkāršs. “Produktu informācijas pārvaldībā vēlējāmies izmantot labo praksi. Tas var šķist kā pārspīlējums mazam uzņēmumam, bet patiesībā tam ir bijusi izšķiroša nozīme. Pateicoties pastāvīgajai automatizācijai, mūsu izaugsmei un ienākšanai jaunās tirdzniecības ķēdēs nav bijuši šķēršļi.’’

 

Prisma ieteikums

Rico OÜ uzzināja par Telema pakalpojumiem, pateicoties mazumtirdzniecības tīkla Prisma ieteikumam. “Bija skaidrs, ja mazumtirdzniecības ķēdes izmanto šo sistēmu, tad mums arī vajadzētu ieviest Telema risinājumus. Priekš mums Telema lielākā priekšrocība ir plašais tīkls. Tūkstošiem veikalu un piegādātāju jau izmanto Telema risinājumus,” skaidro Nebokat.

Ietaupītais laiks, pateicoties produktu datu pastāvīgumam (mērījumi, apraksti, iepakojums) un ērta produktu datu pārvaldība, ir galvenie ieguvumi, ko Nebokat norādīja saistībā par Telema PDS. “Pateicoties Telema PDS, mēs starpsezonā nepalaižam garām nevienu piedāvājumu. Sortimenta piedāvājuma izteikšana ir kļuvusi 10 reizes ātrāka, un tabulu aizpildīšana vairs nešķiet apnicīgs uzdevums. Mēs varam piedāvāt produktus ātri un justies pārliecināti par datu precizitāti.’’

 

Produktu klāsts Selver veikalos ir dubultojies

Papildus laika ietaupījumam Rico izjūt Telema PDS risinājuma pozitīvo ietekmi uz apgrozījuma pieaugumu. Nebokat komentē: “Mēs uzskatām, ka, pateicoties Telema PDS risinājuma ērtībām un bezkļūdu piedāvājumiem, mums izdevās dubultot savu preču klāstu Ziemassvētku sortimentā Selver veikalos!”

 

Loģiski un uzticami

Nebokat kā Telema priekšrocības atzīmēja patīkamo komunikāciju ar klientiem un plašo piedāvāto risinājumu klāstu. “Telema produkti un pakalpojumi ir ļoti viegli saprotami klientam. Loģiski un tajā pašā laikā uzticami, kas ir īpaši svarīgi, strādājot ar lielu datu apjomu. Arī Telema klientu apkalpošana ir ļoti personiska un tieša. Es neatceros nevienu reizi, kad kāds jautājums būtu palicis neatrisināts. Papildus Telema PDS risinājumam uzņēmums izmanto arī Telema EDI Supplier risinājumu, lai saņemtu pasūtījumus no mazumtirdzniecības ķēdēm.’’

 

Par Rico OÜ

Rico OÜ ir ģimenes uzņēmums no Hāpsalu, kas ražo ar rokām darinātas aromātiskās sveces un aromātiskos vaskus ar zīmolu Amii. Rico OÜ produktu klāstā ir aptuveni 200 dažādu izstrādājumu. Uzņēmumā kopumā strādā 6 darbinieki un viņi izmanto Merit Tarkvara. 2022. gadā Rico OÜ ir apmainījušies ar vairāk nekā 1800 elektroniskiem dokumentiem ar 100 partneriem.

 

Vai vēlaties izteikt piedāvājumu desmit reizes ātrāk?

Atstājiet mums savu kontakinformāciju un mēs iepazīstināsim arī jūs ar Telema PDS risinājumu.