Vairāk e-komercijas = vairāk informācijas par produktiem

Jaunumi, PDS

Vairāk e-komercijas = vairāk informācijas par produktiem

Bija paredzēts, ka maija beigās Rimi atvērs savu e-veikalu Igaunijā. Tomēr COVID-19 izraisītā krīze šo procesu paātrināja un e-veikals tika atvērts 15. aprīlī. Savukārt 20. aprīlī pārtikas un sadzīves preču e-veikalu atvēra Tallink. Bolt piedāvā pārtikas preču iegādi savā mobilajā lietotnē. Daudzi mazumtirgotāji, kuri agrāk e-komerciju neuzskatīja par savu prioritāti, tagad ir atvēruši tiešsaistes veikalus vai arī to plāno izdarīt tuvākajā laikā.

E-veikalu atvēršana nozīmē, ka mazumtirgotājiem ir nepieciešami detalizētāki dati par produktiem. Parastajos veikalos lielāko daļu informācijas par produktu var atrast uz produkta etiķetes, piemēram, sastāvdaļas, uzturvērtības datus un alergēnus. Tā kā šī informācija ir pieejama uz etiķetes vai iepakojuma, mazumtirgotājiem nebija nepieciešamība to pašu informāciju uzglabāt savās sistēmās. Situācija būtiski mainās ar e-veikalu ieviešanu. Saskaņā ar likumu, piegādātājiem šie dati ir jāsniedz mazumtirgotājiem, kas savukārt tos padara pieejamus gala patērētājiem.

Šī iemesla dēļ daudz mazumtirgotāju no ražotājiem pieprasa daudz vairāk datu par produktiem. Piemēram, lai aprakstītu vienu produktu, Rimi Igaunijā no ražotāja vai vairumtirgotāja var pieprasīt aizpildīt līdz 300 dažādiem datu laukiem. Daudziem piegādātājiem šīs prasības sagādā grūtības: bieži vien produktu dati neglabājas vienotā sistēmā, tie ir novecojuši, kļūdaini vai ir nepilnīgi.

Piemērotākā produktu datu pārvaldības risinājuma izvēle un ieviešana rada gana lielu izaicinājumu. Pieejamas vairākas iespējas, piem., Synkka, Validoo vai Dabas. Telema paplašina šo izvēli, izstrādājot un piedāvājot jaunu produktu datu pārvaldības risinājumu, kas ir paredzēts Baltijas mazumtirdzniecības tirgum. Telema PDS (Produktu datu sinhronizācija) ir risinājums, kas ļauj vairumtirgotājiem, izplatītājiem un ražotājiem viegli un efektīvi vienā datu bāzē izveidot, uzglabāt un pārvaldīt visu ar produktu saistīto informāciju un droši apmainīties ar to ar mazumtirgotājiem.

 

Telema PDS izveidi atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds, Interreg programmas ietvaros.

interreg logo Telema EU Flag Telema

Šis mājaslapa atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.